Maksutonta tekemistä

Laajavuoren Luontopolku on mitä loistavin tapa tutustua Laajavuoren alueen vaihtelevaan ja rikkaaseen ympäristöön.

Luontopolku on n. 4km pitkä ja polun varrelta löytyy 18 rastitaulua (n. 200m:n välein), jotka kertovat Laajavuoren alueen kallioperästä, kasvistosta, luonnon hoidosta ja eläimistä. Polku on merkattu keltaisella värillä maastoon ja risteyspaikoissa on puiset opasviitat.

Polun kunnossapidosta ja huollosta vastaa Jyväskylän kaupunki.

Maksutonta tekemistä huviloiden pihoilla

Havu Resort huviloilla haluamme panostaa siihen, että ulkoileminen, luonnossa oleskelu ja liikkuminen olisi mahdollisimman helppoa ja hauskaa.

Huviloiden varustuksesta löytyy kivoja ulkopelejä, kuten mölkky, petanque ja tikkataulu. Kesäksi 2024 huviloiden takapihalle tulee myös frisbee-golf puttauksen harjoittelupaikka

Talvella: Maastohiihtoa Laajavuoressa

Havu Resort huviloiden sijainti on maastohiihdon harrastajalle paras mahdollinen!

Huviloiden ikkunoista avautuva Laajavuoren ulkoilualue tarjoaa 48 kilometriä hoidettuja latuja, joista 15 kilometriä on valaistu. Monipuolinen ja vaihteleva maasto takaavat jokaiselle sopivan lenkin. Laduilta on yhteydet Jyväskylän seudun muille hiihto- ja vaellusreiteille.

Nappaa siis sukset ja sauvat kainaloon ja kävele Havu Resort huviloilta alle 5 minuutissa hiihtobaanalle!

Kesällä ja talvella: Laajavuoren laavut

Laavut ovat loistavia paikkoja pysähtyä nauttimaan luonnosta. Laavuilla voit käydä paistamassa makkaraa ja keittämässä vaikkapa pannukahvit erähengessä.
Laavuja on kaksi; takarinteen laavu ja Niemelän laavu. Takarinteen laavu sijaitsee nimensä mukaisesti takarinteen alla. Myös Niemelän laavu on takarinteiden puolella.
Takarinteen ja Niemelän laavut ovat molemmat sopivasti sekä luontopolun että talvipyöräilyreitin varrella, joten niille on helppo poiketa erätauolle retken yhteydessä.